В стила на Ник Кирьос: Касаткина смая с удивителен удар между краката на Ролан Гарос (видео)

от в 15:41 на 01.06.2023
Калоян Соколов

 Ударите между краката станаха до голяма степен обичайно явление в професионалния тенис, като Ник Кирьос и Александър Бублик са сред играчите, които напълно умишлено се стараят да зарадват публиката с поне едно подобно изпълнение в своите мачове.

В дамския тенис обаче нещата не стоят точно така и обикновено състезателките просто се опитват да настигнат и заобиколят топката, когато са прехвърлени, а малцина от тях се престравашат да опитат ефектния, но далеч по-рисков "хот-дог". Дария Касаткина обаче вчера реши да осмели да прибегне до този удар в мача си от втория кръг на Ролан Гарос срещу Маркета Вондроушова и демонстрира майсторство, на което всеки един състезател в ATP Тура би завидял.

Самата точка се оказа със сериозно значение за развитието на срещата, защото чехкинята беше в сериозен подем, обръщайки резултата във втория сет от 0:2 до 3:2 гейма в своя полза и изглеждаше, че ще се откъсне напред с пробив, след като изпълни перфектно класическата комбинация от къса топка и лоб. Точно тогава Касаткина смая всички зрители на корта и изпълни съвършен минаващ удар между краката, който я вдъхнови за постигането на успех в последователни части над бившата финалистка в турнира, а ето и видео с вероятно най-зрелищното отиграване досега на надпреварата в Париж:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В стила на Ник Кирьос: Касаткина смая с удивителен удар между краката на Ролан Гарос (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | видео | дария касаткина

Коментари





Следвайте ни в Facebook