Вавринка с тежка атака срещу АТР: Това са група хора гонещи собствени интереси

от в 15:49 на 03.05.2019
Георги Христов

Трикратният шампион в турнири от Големия шлем Стан Вавринка излезе с открито писмо до "Таймс", в което обвини част от ръководството на мъжката тенис асоциация (АТР) в покровителство над Джъстин Гимелстоб. Американецът получи три години условна присъда за побой, но въпреки апелите на множество играчи и организации, не напусна поста си в организацията.

Според Вавринка именно Гимелстоб е играл ключова роля за уволнението на президента на АТР Крис Кермъд, чийто договор няма да бъде продължен след края на сезона. От своя страна Стан бе подкрепен от президента на съвета на играчите Новак Джокович. Роджър Федерер и Рафаел Надал пък също се оплакаха от "комуникацията" в организацията.

"В нашия спорт няма място за хора, които се държат като Джъстин. Нужно беше да се реагира още в началото - през декември, когато той получи обвинения. Мълчанието в тази ситуация, е вид съучастие. Човек с такава позиция, трябва да служи за пример и да защитава играчите. През декември позорно беше взето решение той да си остане на поста.

"Много състезатели смятат, че не са получили нужното представителство в последните месеци и аз съм съгласен с тях. Не искам да имам нищо общо с такъв човек. Не може да ме представлява такава личност без морално-етични принципи.

"В края на миналия сезон ние реализирахме рекордни показатели за мъжкия тенис. А вижте ни сега. Група хора, които преследват собствени интереси, провокират политически хаос, а още по-тревожното - нямаме никакъв план за действие, след като нашият президент Крис Кермъд напусне," заяви Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка с тежка атака срещу АТР: Това са група хора гонещи собствени интереси Георги Христов
Теми:  
джъстин гимелстоб | крис кермод | скандали | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook