ВИДЕО: ФедЕкспрес се движи по разписание в Ню Йорк

от в 06:26 на 03.09.2017
Георги Христов

Роджър Федерер достигна до осминафиналите на Откритото първенство на САЩ след най-убедителното си представяне в надпреварата. Той победи друг опитен тенисист - 35-годишният Фелисиано Лопес с 6:3, 6:3, 7:5 за час и 50 минути на корта.

Интересното е, че двамата участваха в "най-възрастния" мач от 1992-а година, когато се срещат Джими Конърс и Иван Лендъл. "Изиграх много стабилен мач и съм наистина щастлив," заяви световният №3 след победата.

"В първите кръгове имах проблеми, но това се дължи на опонентите ми. Много съм щастлив да играя тук, чувството е страхотно," заяви швейцарецът, който през сезона няма загуба в турнир от Големия шлем.

До момента Федерер вече 13 победи срещу Лопес и сред останалите си колеги има повече само срещу Михаил Южни и Давид Ферер - по 17.

Така в следващата фаза Федерер ще спори с германеца Филип Колшрайбер. Дотук Маестрото води на световния №37 с 11:0 в преките мачове. В тях той е загубил общо три сета. През 2015-а Федерер победи Колшрайбер с 3:0 сета тъкмо на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: ФедЕкспрес се движи по разписание в Ню Йорк Георги Христов
Теми:  
us open | роджър федерер | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook