Виктория Томова: Трудните ми моменти са повече, Серина бе мечтан съперник

от в 17:56 на 08.07.2018
Георги Христов

Виктория Томова се прибра в България, след като успя да дебютира в основната схема на Уимбълдън. Тя отпадна във втори кръг след поражение от главната фаворитка за трофея - бившата №1 Серина Уилямс.

Българката разкри, че за нея е било мечта да се изправи срещу Уилямс. "Тя бе наистина мечтан противник. Винаги съм искала да играя срещу нея. За първи път играх пред такава публика. Уникално приятно усещане и просто искаш да се задържиш колкото се може повече на корта. Страхотно е. От самия мач не съм максимално доволна, разбира се. Бях малко скована в началото, то се виждаше. Можех да се представя доста по-добре според мен," сподели Томова пред "Нова телевизия".

"Баща ми ме доведе на корта. Не с някаква цел или болни амбиции. Преди това се занимавах с латино-американски танци. Родителите ми винаги са искали двамата с брат ми да спортуваме. Имала съм страшно трудни моменти, даже повече и от хубавите. В един момент обаче си даваш сметка, че това е нещото, с което искаш да се занимаваш," допълва тя.

Най-трудният момент е свързан с травма, която получава в Дубай през 2015 година и не играе пет месеца. "Ходих по сума ти лекари и те не можеха да ми кажат какъв е проблемът. Беше наистина много тежък момент."

Тя не крие, че е мислила да играе и за друга държава с оглед множеството финансови средства, които са нужни за един професионален тенисист. "Никой не си дава сметка затова. Всеки гледа да напише колко съм спечелила от наградни фондове и така нататък, но първо до 18 години, когато играеш при юношите, буквално само разходи имаш. Нямам никакви спонсори, много ми е отнело, но се надявам да ми се отплаща. Надявам се да продължа да се състезавам в България."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктория Томова: Трудните ми моменти са повече, Серина бе мечтан съперник Георги Христов
Теми:  
виктория томова | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook