Вследствие на ново поражение: България е на път да изпадне от второто ниво на BJK

от в 10:32 на 10.04.2024
Калоян Соколов

България загуби от Дания с 1:2 победи във втората си среща от първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп". Надпреварата се провежда в Оейраш (Португалия). Това е втора поредна загуба за нашите момичета, които вчера отстъпиха с 1:2 победи и на Унгария. Така България ще завърши на последното място в групата независимо от резултата в мача срещу Австрия, които са лидер в подреждането с две победи от два мача.

При това положение българките ще играят за оставане с последните два отбора от другите групи. Само един от тези три тима ще запази мястото си в първа група на Евро-африканската зона на „Били Джийн Кинг къп" и през следващата година.

Самото поражение може да се окачестви като донякъде очаквано, защото  датчанките разполагат в редиците си със звезди от ранга на Клара Таусон и Каролине Вожняцки. Бившата номер едно обаче отсъстваше по-болест и Лия Каратанчева трябваше да се изправи срещу Йохане Свендсен (световна номер 516), а срещата завърши с рутинното 6:2 6:2 в полза на датчанката.

Идентично беше и положението в мача на първите ракети, в който Таусон отпусна само 6 гейма на Томова - 6:2 6:2. Впоследствие Шиникова и Каратанчева постигнаха успех в мача на двойки (6:4 6:4), но това беше без значения за крайния изход на сблъсъка.

България е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан), която дебютира начело на националния отбор, заменяйки Дора Рангелова.

Припомняме ви, че през февруари отбора ни за Купа "Дейвис" също излезе в плейоф за оставане в Световна Група I (второто най-високо ниво), който беше загубен от състава на Босна и Херцеговина, така че определено годината не е никак успешна за представителните ни тимове при мъжете и жените.

Източник: БФТ

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вследствие на ново поражение: България е на път да изпадне от второто ниво на BJK Калоян Соколов
Теми:  
billie jean king cup | бгтенис | виктория томова | гергана топалова | изабелла шиникова | лия каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook