Възходът на 14-годишната Фрухвиртова не спира: Вече е в основната схема на WTA турнир!

от в 16:19 на 21.02.2022
Мирела Николова

Бренда Фрухвиртова попадна под светлините на прожекторите, след като в началото на февруари спечели ITF титла само на 14 години. От този момент нататък възходът на чехкинята не спира и тя вече може да се похвали не с един, а с цели два трофея при професионалистките, които ѝ донесоха изкачване от 644 позиции до 435-ото място в световната ранглиста. Новата звезда на женския тенис получи специална покана да се включи в квалификациите на WTA 250 турнира в Гуадалахара, където вече е част от основната схема.

Именно в мексиканския град Фрухвиртова постигна своята първа победа на ниво WTA, при това над бившата членка на топ 5 и финалистка на Ролан Гарос 2012 - Сара Ерани. Детето чудо обаче не спря дотам и записа втори успех в квалификациите, дошъл над световната №314 Леони Кунг, дошъл след разгромен резултат с 6:2 6:1. Така, на 14 години и 331 дни, чехкинята си осигури място в същинската част на надпреварата, с което се превърна в най-младата тенисистка с подобно постижение от април 2009 г. насам, когато Мадисън Кийс (тогава на 14 години и 54 дни) игра в Понте Ведра Бийч.

Жребият обаче не бе никак благосклонен към Фрухвиртова, тъй като я противопостави на шестата в схемата Слоун Стивънс, която може да се похвали с титла от  US Open през 2017 г., както и достигане до третата позиция на световната класация.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът на 14-годишната Фрухвиртова не спира: Вече е в основната схема на WTA турнир! Мирела Николова
Теми:  
wta | Бренда Фрухвиртова | гуадалахара | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook