Анди Мъри вече не чувства болка, но има под 50% шанс да играе на Уимбълдън

от в 15:22 на 06.03.2019
Георги Христов

Анди Мъри разкри, че след претърпяната от него операция на бедрото, шансовете му да участва на тазгодишния Уимбълдън през юли, са "под 50%". Той потвърди, че в момента не чувства болка.

Както е известно шотландецът претърпя операция на бедрото през януари, която по негови думи е поставила под въпрос дали той изобщо ще може да се завърне на професионално ниво.

"Възстановяването ми протича бавно, но успешно. Искам да продължа да играя, но не знам дали ще е възможно. Операцията премина добре. Чувствам се добре и се движа без болка. А това не бе така в предишните две години.

"Причината да се реша за тази операция беше свързана с желанието ми да подобря ежедневното качество на на живота ми. Не се наслаждавах нито на тениса, нито можеш да правя рутинни неща в живота ми - включително да се разхождам," сподели Мъри.

Относно това дали ще продължи да се състезава, той заяви: "Нека изчакаме и да видим. Имам забрана да правя каквито и да е било по-сериозни движения през първите четири месеца от операцията. След това ще видим дали ще мога да се състезавам на каквото и да е било ниво.

"Изглежда малко вероятно да мога да се боря за позиция в топ 10, но дали ще имам шансове за топ 100 или топ 50? Това може би е възможно. Не чувствам напрежение да се завърна. Ако имам шанс да играя, то това би било прекрасно.

При последното си участие Мъри загуби на Australian Open от Роберто Баутиста Агут след пет сета битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри вече не чувства болка, но има под 50% шанс да играе на Уимбълдън Георги Христов
Теми:  
анди мъри | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook