Беретини се справи със съпротивата на Карацев и е новият шампион на Serbia Open

от в 20:25 на 25.04.2021
Диана Андреева

Умората в играта на Аслан Карацев оказа сериозно влияние върху представянето му във финалния двубой на Serbia Open 2021. Руският тенисист не можа да се спрари със съпротивата на своя опонент - Матео Беретини и отстъпи след 6:1 3:6 7:6(0) в полза на световния номер 10. По този начин Карацев остана на крачка от втора ATP титла в кариреата си и не успя да приключи седмицата по най-добрия възможен начин.

Беретини се възстановяваше от контузия в продължение на повече от два месеца, но през миналата седмица се завърна на корта, откривайки кампанията си на клей. Макар че в Монте Карло играта на италианеца бе далеч от нужното ниво, условията в Белград позволиха на Матео да навлезе в ритъм и заслужено да спечели титлата. За четвърти път световният номер 10 триумфира в турнир от сериите ATP, а за последен път стана шампион в Щутгарт през 2019 година, което е и най-успешният му сезон до сега.

През вчерашния ден Карацев изненада водача на световната ранглиста Новак Джокович и го отстрани в един иститски мач-шедьовър. Но след три часа и 25 минути тенис от най-високо ниво, днес руснакът далеч не показа толкова интензивна игра, а продължителните разигравания от основна линия, допринесоха към физическото му състояние, което беше и основната причина той да загуби тази среща.

Мачът започна много равностойно, но прибързани отигравания на Карацев нарушиха ритъма му, а това създаде сериозни проблеми на руснака. Той допусна пробив, който поради 100%-вата успеваемост на сервис от страна на Беретини така и не успя да върне, а след като допусна нов брейк, Аслан предаде първата част.

Ранен пробив в полза на Карацев се оказа ключов за изхода на втората част, която лишена от напрегнати моменти, възвърна паритета в отделните части. Мачът щеше да се реши в трети, решаващ сет, а той сложи достоен зъзършек на седмицата в Белград.

Оспорвани и продължителни разигравания, напрежение и неочаквани обрати определиха срещата да бъде решена в тайбрейк. Сякаш разгневен от развоя на двубоя и пропиляните си възможности, Карацев допускаше грешка след грешка и закономерно отстъпи, без да спечели нито една точка в решителния дълъг гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини се справи със съпротивата на Карацев и е новият шампион на Serbia Open Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | беретини | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook