БНТ ще предава пряко битката на Григор Димитров с Вавринка в петък

от в 18:41 на 30.05.2019
Георги Христов

В петък около 18:00 часа българско време Григор Димитров излиза на корт "Сюзан Ленглен" срещу Стан Вавринка в третия кръг на Откритото първенство на Франция. Двубоят в Париж ще бъде предаван пряко по БНТ 3.

В мача си срещу Марин Чилич (на 29 май) Григор Димитров се завърна към най-добрите си дни. Първата ни ракета издържа на всички трудни мигове, за да постигне втора поредна петсетова победа, като този път прекара дори още по-дълго на корта – близо 4 часа и 30 минути.

Тандемът му с Радек Щепанек вече дава резултати, но на хоризонта се задава стар познайник.

Изпитанието в третия кръг, който предстои в петък (31 май), е Стан Вавринка. Шампионът от „Ролан Гарос“ 2015 бе безкомпромисен във втория си мач, като отстъпи едва пет гейма на Кристиан Гарин. За швейцареца това бе победа номер 499 в кариерата, така че мотивацията за двубоя срещу Григор ще бъде дори още по-осезаема в преследване на юбилеен триумф.

Двамата са се срещали осем пъти досега при поделено надмощие. Любопитното е, че последните им два дуела се проведоха отново на най-престижната сцена – турнири от Големия Шлем. През миналата година Вавринка надделя в първия кръг на „Уимбълдън“, а по-късно през лятото стори същото и на кортовете в Ню Йорк по време на Откритото първенство на Съединените щати.

Предстоящият мач ще отбележи и друг съществен факт – Димитров и Вавринка ще са играли един срещу друг и на четирите турнира от Големия Шлем, след като през 2011 се изправят на Откритото първенство на Австралия. Тогава отново победител тогава е швейцарецът.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПЕТЪК!

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
БНТ ще предава пряко битката на Григор Димитров с Вавринка в петък Георги Христов
Теми:  
ROLAND GARROS | григор димитров | григор димитров - стан вавринка | ролан гарос | Стан Вавринка | тенис | тенис лайв | тенис на живо | тенис програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook