Драма до последно: Алкарас надви Кецманович и отново е 1/2-финалист на Мастърс!

от в 04:41 на 01.04.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в основния фаворит на букмейкърите за титлата в Маями, след като станахме свидетели на отпадането на топ поставения Даниил Медведев. Младокът определено си беше заслужил доверието, имайки предвид как беше допуснал само едно поражение в последните си 13 срещи. Днес 14-ият поставен трябваше да се изправи срещу друг от най-ярките представители на младата генерация, а именно Миомир Кецманович. Балканецът също бележи страхотен прогрес през новия сезон, ала остана на косъм от второ поредно класиране на четвъртфинал в "Мастърс" сериите и испанецът ще премери сили в полуфиналите с миналогодишния шампион Хуберт Хуркач в спор за място във финала - 6:7(5) 6:3 7:6(5)

Срещата започна ударно за сърбина, който бързо си осигури пробив аванс и скоро резултатът беше 3:0 гейма в негова полза. Постепенно Алкарас започна да усеща топката по познатия начин и можехме да се насладим на неговата мощ от основната линия, която рискуваше да избие ракетата от ръката на неговия опонент. Тийнейджърът изпълняваше уинъри с лекота от всяка една точка на корта и заслужено изравни за 4:4, но Кецманович не отстъпваше нито сантиметър назад от основната линия и заслужено достигна до тайбрек, където наказа някои от колебливите втори сервис на световния номер 16 и заслужено поведе в сетовете.

18-годишният играч нямаше нужда от никакво време във втората част, докато отново ни покаже най-доброто си ниво и той на бърза ръка съумя да отнеме съперниковото подаване. Шампионът от Рио умело вкарваше в употреба късите си топки, които прикриваше майсторски, сменяйки хвата в последния възможен момент. Наглед по-високоранкираният състезател имаше сериозно надмощие, само че сърбинът можеше да изравни точно накрая. Тогава последваха няколко мълниеносни форхенда от страна на ибериеца и всичко щеше да се реши в трети сет.

Там тенисистите показаха най-силните си качества и можехме да се насладим на високотемпови размени, като те рядко завършваха с непредизвикани грешки и всеки се стремеше да установи контрол над точката. Непоставеният състезател пък се приближи на две точки от победата в десетия гейм, но последва неспасяема бекхенд права на Алкарас и скоро дойде ред на нов тайбрек.

В него тийнейджърът стартира разпиляно, изпълнявайки къса топка в мрежата и Кецманович се сдоби с мини пробив аванс. Ибериецът на още два пъти пропусна форхенда си, което беше добре дошло за сърбина и смяната на полетата дойде при 4:2 в полза на предварително сочения за аутсайдер. Световният номер 48 пък не показваше признаци на колебание и впечатли със страхотен минаващ удар за 5:3 точки в своя полза.

Тогава Карлос демонстрира невероятна устойчивост и пръв си спечели правото да разполага с мачбол, а още дебютната възможност беше оползотворена чрез феноменално достигане на съперниковото стоп воле и така младокът отново ще играе на Мастърс полуфинал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Алкарас надви Кецманович и отново е 1/2-финалист на Мастърс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | маями | миомир кецманович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook