Джокович: Най-ужасното нещо е, че следващият сезон е...

от в 09:46 на 16.11.2020
Анисия Стоева

PTPA, ръководена от Новак Джокович, в момента води преговори със Серина Уилямс, Слоун Стивънс и много други играчи. Сърбинът обясни, че новата асоциация иска единствено да защити правата и благосъстоянието на всички тенисисти: „Говорим с много играчи на различни нива, като Серина и Слоун, но също така и с по-ниско класирани, за да видим как да формираме нова структура, отчитайки колко нестабилно е всичко по отношение на графика“- каза Новак Джокович.

,,Водим преговори с ATP и WTA, за да видим как да интегрираме PTPA в екосистемата"- продължи Джокович. „Не искаме да поемаме агресивен подход, както бе казано“. Тогава сърбинът разкри, че „стотици играчи“ са се оплакали от съществуващата система, преобладаваща както на турнирите на ATP, така и на WTA. Джокович иска всички подобни оплаквания да бъдат разгледани и вярва, че PTPA е най-добрата платформа за това:

,,Искаме играчите от всички нива да бъдат изслушвани и техните проблеми да бъдат взимани предвид особено след като стотици играчи се оплакват от настоящата система. Това е дълъг път. Разбирам, че има критика, защото хората, които се чудят дали това е правилният подход или е начин за разделение на тениса. Но за нас не е така, нашата стойност и нашата същност е да се подобрим ”.

Новак Джокович повдигна и финансовите проблеми, които са се промъкнали в спорта поради пандемията COVID-19. Сърбинът смята, че е наложително да се помогне на по-ниско ранкираните играчи: ,,Най-лошото е, че следващият сезон е непредсказуем. Сега нищо не е в нашите ръце, а е в тези на правителствата на страните. Постоянно се водят преговори, финансови въпроси. Тези, които са по-долу в класацията, страдат много и се нуждаят от помощ, за да могат да се състезават за прехраната си. Това е много сложна ситуация".

След няколко дни световният номер 1 Новак Джокович ще започне преследването на шестата си титла на ATP Finals в края на годината. Сръбският шампион спечели четири турнира този сезон и завърши за шести път в кариерата си под номер 1 в класацията на ATP, като по този начин изравни рекорда на американската легенда Пийт Сампрас и преодоля най-големите си съперници- Роджър Федерер и Рафаел Надал. Последният успех на Джокович във Финалите дойде през 2015 г., като загуби финала два пъти оттогава- през 2016 и 2018 г.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Най-ужасното нещо е, че следващият сезон е... Анисия Стоева
Теми:  
джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook