Експресно начало за Монфис: Отпусна едва 5 гейма на старта в Мелбърн!

от в 06:49 на 17.01.2022
Мирела Николова

Сезон 2022 стартира по феноменален начин за Гаел Монфис, който направи изключително силен рейд към трофея в Аделаида, без да загуби нито сет по пътя си. Впоследствие французинът се отказа от първия си двубой във второто издание на турнира в същия град, но сега се върна отново на победния път с безупречен успех над Федерико Кория на старта на Аустрелиън Оупън. Само 95 минути бяха необходими на бившия №6 в света да подпечата крайната победа с 6:1 6:1 6:3 и така да се класира за втория етап, където го очаква сблъсък с Александър Бублик или Ернесто Ескобедо.

Срещата стартира с размяна на два спечелени гейма от сервиращите, но последва безкомпромисна акция на френския състезател, който държеше инициативата в разиграванията, а печелившите удари от ракетата му изобилстваха за сметка на ограниченото количество непредизвикани грешки. Това го изведе до осъществяването на 2 пробива и след серия от 5 поредни спечелени гейма той поведе в отделните части.

Вторият сет не предложи нищо по-различно и се разви по напълно идентичен начин. Монфис доминираше събитията от всяка точка на корта и трудно можеше да бъде спрян от аржентинеца, който с напредване на времето изглеждаше все по-обезкуражен и неточностите от негова страна се трупаха с всяка изминала минута. Без никакви затруднения и тук, световният №20 затвори частта в своя полза и се доближи на крачка от крайния успех.

В третия сет Гаел бе изправен пред първите възможности за пробив, но след няколко отлично пласирани сервиса той елиминира опасността и опази паритета в геймовете - 2:2. Тогава последваха нови силни минути за представителя на Франция, който се възползва от непредизвиканите грешки на съперника и нанесе пробив, след който се откъсна с 5:2, а оттам насетне нямаше какво да го спре по пътя му към победата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Експресно начало за Монфис: Отпусна едва 5 гейма на старта в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | гаел монфис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook