Феноменът на турнира е следващият съперник на Григор Димитров в Акапулко!

от в 05:31 на 18.03.2021
Тея Кръстева

Григор Димитров записа успех над младата сръбска надежда Миомир Кецманович с 6:4 6:2, като по този начин нашето момче се класира за четвъртфиналната фаза на турнира в Акапулко. Негов противник там ще бъде 19-годишният италианец - Лоренцо Музети, който стартира от квалификациите, но по пътя си в основната схема отстрани по невероятен начин третия поставен Диего Шварцман. 

На осминафиналите младият Музети се изправи срещу една от обещаващите надежди на американския тенис - Франсис Тиафо, спечелвайки двубоя с 2:6 6:3 7:6(1). И двамата играчи се бяха впуснали в тежки трисетови мачове през изминалия ден, но ето, че и днешната им среща се превърна в истински трилър.

Победата за младия италианец далеч не дойде толкова лесно. По време на двубоя Тиафо реализира 6 брейка, докато в сметката на италианеца те бяха 5. Все пак обаче Музети може да се похвали с по-добри статистики по отношение на своите подавания - 61% вкаран първи сервис и 60% спечели точки на такъв, докато при американеца тези цифри са съответно 54% и 58%.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Abierto Mexicano de Tenis (@abiertomexicanodetenis)

След като и двамата тенисисти си бяха разменили по един сет, третата част се превърна в истинска драма. Тиафо започна безкомпромисно и мигновено поведе с 3:0. Младият италианец обаче съумя да възвърне паритета и вече сервираше при 4:5 за оставане в двубоя. Лоренцо безпроблемно се справи с тази задача, като след това наниза светкавичен брейк, за да поведе с 6:5 и възможност да затвори мача на свое подаване. Тиафо обаче не позволи това да се случи и изпрати двубоя в решителен тайбрек. Музети се оказа по-устойчивият психически играч и на бърза ръка поведе с 6:0, като сложи край на драмата още при втория си мач бол. А докато 19-годишният италианец се строполи на земята от радост, то Франсис Тиафо счупи своята ракета веднага след приклюването на мача.

Още през миналия сезон Лоренцо Музети загатна, че може да постигне нещо значимо през 2021-а. Тийнейджърът се изкачи от 360-тата до 128-та позиция в световната ранглиста благодарение на невероятното си представяне на Мастърса в Рим, където отстрани един след друг 3-кратния шампион от Шлема - Стан Вавринка, и бившия финалист от "Мейджър" надпреварите - Кей Нишикори.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Феноменът на турнира е следващият съперник на Григор Димитров в Акапулко! Тея Кръстева
Теми:  
григор | григор димитров | лоренцо музети | лоренцо мусети

Коментари





Следвайте ни в Facebook