Иснър надделя над Оже-Алиасим след два тайбрека; Баутиста Агут с обрат над Щруф

от в 19:11 на 28.03.2021
Мирела Николова

Световният №18 Феликс Оже-Алиасим не успя да вземе реванш за загубата си от Джон Иснър отпреди 2 години на Мастърса в Маями и отново преклони глава пред високия американец. Още по-интересното е, че и този път Иснър се наложи след два тайбрека - 7:6(5) 7:6(5), за да се класира на осминафиналите на турнира, където ще срещне Роберто Баутиста Агут.

Откриващата част се разви изцяло под контрола на сервиращите, които бяха напълно безкомпромисни в подаванията си, не позволявайки на посрещащия дори да достигне до брейкпойнт. Съвсем закономерно този сет, лишен от качествени и продължителни разигравания, бе решен в тайбрек. Ключовият момент в дългия гейм бе в самото му начало, когато канадецът допусна непростима грешка при изпълнение на смач, която имаше и цената на загуба на сета.

Началният удар на Иснър продължи да го държи далеч от неприятности и във втората част, а опонентът му така и не успяваше да намери начин да се справи с бомбените му сервиси. Сценарият от предишния сет се повтори, като отново нито един от двамата не получи шанс за пробив, което означаваше, че ще станем свидетели на още един тейбрек. Играчите си размениха по един минипробив в началото му, но първи до мачпойнт се добра американецът. Той съумя да се задържи достатъчно дълго в разиграването, за да предизвика пропуск от ракетата на Оже-Алиасим, с което си подпечата билета за следващата фаза.

По същото време приключи и мачът, който щеше да определи съперника в следващата фаза на победителя от сблъсъка между Оже-Алиасим и Иснър предложи далеч по-голямо количество оспорвани разигравания. Той противопостави един срещу друг Роберто Баутиста Агут и Ян-Ленард Щруф, а победител излезе испанецът, който се наложи с 4:6 6:3 6:2 за близо 2 часа престой на корта.

В първия сет Щруф разчиташе до голяма степен на началния си удар, за да поеме инициативата в отделните точки, след което получаваше възможност безпроблемно да завърши в близост до мрежата. Той се представяше достатъчно убедително и на ретур, което му помогна да реализира пробив в средата на сета. Леки колебания на германеца от сервис линията в осмия гейм позволиха на Агут да изравни геймовете, но още в ответното му подаване Щруф си върна лидерството и гейм по-късно поведе в отделните части.

Двамата тенисисти стабилизираха подаванията си във втория сет, а единствените точки за пробив дойдоха в шестия гейм, когато световният №12 се възползва от по-плитките сервиси на опонента си и успя да пласира няколко ретура в близост до линиите, които бяха от съществено значение за осъществяването на решителен брейк, който му позволи да вкара двубоя в трета решителна част.  

Играта на седмия поставен се намираше в страхотен подем и той нанасяше съкрушителни удари както от форхенд, така и от бекхенд, за да се оттегли на първата почивка в третия сет с пробив аванс. От своя страна, Щруф не можеше да издържии на високото темпо на игра, налагано от противника му и инкасира втори брейк в края, довел до краен успех за Баутиста Агут.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър надделя над Оже-Алиасим след два тайбрека; Баутиста Агут с обрат над Щруф Мирела Николова
Теми:  
atp | джон иснър | маями | роберто баутиста агут | феликс оже-алиасим | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook