Крейчикова не се затрудни срещу световната №72; Мугуруса с категорична победа

от в 12:28 на 26.07.2021
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова продължава да впечатлява с играта си от началото на сезона. Шампионката от Ролан Гарос постигна рутинна победа срещу 18-годишната канадка Лейла Фернандес с 6:2 6:4 в отделните части. В следващия си мач поставената под номер 8 ще се изправи срещу Белинда Бенчич от Швейцария.

След като двете нямаха проблеми да спечелят откриващите си подавания, дойде ред на фаворитката в срещата да поеме инициативата на корта. Крейчикова на бърза ръка реализира двоен пробив и поведе с 4:1. До края световната номер 11 не изпита трудности със задържането на преднината си и се доближи на сет от крайния успех. Сценарият във втората част бе идентичен с този от първия сет. За няколко минути Крейчикова отново пречупи на два пъти сервиса на младата си съперничка и се доближи на гейм от това да запише разгромна победа, повеждайки с 5:1. Тогава обаче Фернандес получи подем в представянето си и се пребори за следващите три гейма, намалявайки дистанцията в резултата. Това не оказа никакво влияние на Крейчикова и по-класната от двете сложи точка на спора в последвалия си сервис гейм.

Гарбине Мугуруса също продължава напред в Токио. Испанката нямаше проблеми срещу китайката Киан Уан, побеждавайки я я с категоричното 6:3 6:0. 

Първият сет вървеше равностойно, като Мугуруса постепенно придобиваше инициативата. От 3:2 в резултата, двете си размениха общо три брейка, преди №7 в схемата да затвори на нула подаването си и да поведе в общия резултат. През втората част първата ракета на Испания тотално обезличи играта на противничката си и не и даде нито гейм, гарантирайки си класирането за следващата фаза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова не се затрудни срещу световната №72; Мугуруса с категорична победа Владислав Риждов
Теми:  
барбора крейчикова | гарбине мугуруса | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook