Маркетинг на ниво: Чаланджър се възползва от неволите на Джокович и го покани за участник

от в 12:59 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович отново трябваше да пропусне Мастърса в Индиън Уелс, тъй като правителството на САЩ реши да не прави изключение за световния номер едно и така влизането на неваксинирани чужденци в страната остана забранено до 11-ти май. Тенисистът беше подкрепен от почти всички свои колеги, които признаха абсурдността на ситуацията и дори сенаторът на Флорида се застъпи в полза на Ноле, след като изпрати писмо до президента Джо Байдън, молейки го да допусна 22-кратния шампион от Шлема поне до участие в Маями, ала засега няма развитие по въпроса и е по-вероятно  надпреварата да протече без появата на сърбина.

Всичко това ще доведе до много дълга пауза без турнирни изяви за балканеца, който ще може да се завърна чак за състезанието в Монте Карло, чиято основна схема започва на 9-ти април. Това явно е дало кураж на организаторите на Чаланджъра в Санремо, които предложиха вариант за по-скорошно завръщане на корта от страна на Джокович. Италианците ще проведат събитието си между 27 март и 2 април, като отправиха официална покана за участие към Джокера. Любопитна подробност е, че световният номер едно е печелил титлата в италианския град, когато е бил на 18-годишна възраст и сега беше призован да се завърне във фестивалния град, където той преди 3 години се качи на сцената, за да зарадва публиката с изпълнение на песен от репертоара на Ерос Рамацоти.

"Ноле, имаме покана за теб! Ела, за да играеш на Sanremo Tennis Cup! Очакваме с нетърпение да те видим на нашата надпревара, която стартира на 27 март и си печелил преди точно 18 години. Този сезон турнирът за пръв път ще бъде от категорията Challenger 125, а ние все още пазим твоя трофей и се надяваме отново да ти го връчим, ако приемеш да играеш на нашите кортове. Запазили сме ти "уайлд кард" и сме уверени, че ще дойдеш" - завършва изявлението в официалния медиен канал на състезанието.

Разбира се, то едва ли тенисистът ще обърне особено внимание на предложението, а освен това няма как да го видим в Санремо, защото правилата забраняват на състезатели от топ 10 да играят на надпревари от толкова ниска категория.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маркетинг на ниво: Чаланджър се възползва от неволите на Джокович и го покани за участник Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook