Медведев срещна известни трудности с екзекутора на Мъри, но не допусна изненада в Мадрид

от в 15:09 на 29.04.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев определено не е любител на турнирите на червени кортове и ясно доказателство затова е, че никога не е печелил трофей на тази настилка. През тази година обаче руснакът показва играта, която в миналото му позволи да оглави световната ранглиста и неслучайно доскоро се намираше в серия от 19 поредни победи.

Московчанинът за момента се бори успешно с ненавистта си към клея, след като достигна до четвъртфиналите в Монте Карло и загуби от бъдещия финалист Холгер Руне, а днес записа едва втората си победа в кариерата на Мастърса в Мадрид, за да намери място в третия кръг на състезанието.

Поставеният под номер две се справи с екзекутора на двукратния шампион Анди Мъри, а именно италианеца Андреа Вавасори, надигравайки го с рутинното 6:4 6:3 и в следващия кръг ще срещне своя сънародник Александър Шевченко (световен номер 96).

Вавасори изглеждаше много вдъхновен в началните минути и се създаваше усещането, че е способен да сътвори нова сензация, след като още в първия гейм се сдоби с две точки за пробив. Сервисът на Медведев се задейства точно навреме, но определено световният номер 164 имаше игрово предимство и се възползваше от твърде пасивната позиция на опонента си при посрещане, атакувайки непрекъснато мрежата. Аутсайдерът с лекота минаваше през своите подавание и дори се сдоби със скрит сетбол при 4:4, само че руснакът показа по-голямата си класа във важните моменти и затвори частта с решителен пробив в десетия гейм.

Вторият сет протече далеч по-спокойно за шампиона от Маями, който почти не губеше разигравания на собствен начален удар и почти винаги разминаваше успешно съперника си, чиито набези към мрежата продължаваха да бъдат все толкова постоянни. Така Вавасори вече не разполагаше с елемента на изненадата в своя арсенал и фавоиртът спечели 11 от последните 12 точки в мача, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев срещна известни трудности с екзекутора на Мъри, но не допусна изненада в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
atp | андреа вавасори | даниил медведев | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook