На крачка от шеста WTA титла: Бенчич с категоричен успех на 1/2-финалите в Чарлстън

от в 22:59 на 09.04.2022
Владислав Риждов

Белинда Бенчич се намира в добра форма през последните две седмици, след като достигна до полуфиналите на Мастърса в Маями, преди да отстъпи на Наоми Осака в оспорвана битка, а днес швейцарката се класира за финала на надпреварата в Чарлстън, след като преди малко надигра рутинно Екатерина Александрова - 6:4 6:3.

Двете стартираха срещата със сервис геймове на нула, а моментално след това инициативата се прехвърли на страна на световната номер 21. Бенчич беше безупречна от начален удар, като за кратко време се откъсна напред с 4:1. Руската състезателка не се предаде и търпеливо изчака своите шансове, след които възстанови паритета в геймовете - 4:4. Освен при сервис, Бенчич показваше добра игра и при посрещане, което ѝ се отплати в самия край на сета, когато тя се добра до брейк, спечелвайки частта на името си.

Във втория сет Александрова продължи да дава отпор на съперничката си и рано се спаси от изоставане с брейк, а равностойната игра между двете се запази до средата на частта. След като нямаше никакви признаци да станем свидетели на пробив, това стана факт в шестия гейм, в който олимпийската шампионка направи решителна стъпка към успеха, повеждайки с 4:2. 25-годишната състезателка затвърди уверено лидерството си, преди окончателно да финализира победата си. В спора за титлата в американския град Бенчич ще срещне победителката от двойката Аманда Анисимова - Онс Жабер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от шеста WTA титла: Бенчич с категоричен успех на 1/2-финалите в Чарлстън Владислав Риждов
Теми:  
wta | белинда бенчич | екатерина александрова | Обзори | тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook