Наскоро навлязъл в АТР Тура играч е следващият опонент на Роджър Федерер в Париж

от в 16:59 на 04.06.2021
Мирела Николова

Роджър Федерер се завърна на Откритото първенство на Франция след двугодишно отсъствие от турнири от подобна категория, но показа, че далеч не е забравил как се играе успешно на Голямата сцена и записа победа в откриващите два кръга на турнира - над Денис Истомин и над Марин Чилич. В спор за място на осминафиналите Маестрото ще се изправи срещу играч с далеч по-малък опит от досегашните си противници в Париж, а именно Доминик Кьопфер. Германецът става професионален тенисист едва през 2016-а, когато е на 22 години, и оттогава насам кариерата на Кьопфер е във възход и сега той ще играе в трети кръг на Ролан Гарос срещу Роджър Федерер.

За да стигне до този двубой, представителят на Германия трябваше да се справи със съпротивата на Матиас Бург на старта и да елиминира поставения под номер 30 Тейлър Фриц във втори кръг с 6:3 6:2 3:6 6:4.

Откриващият сет започна трудно за германеца, който изостана с ранен пробив, но бързо навакса пасива си и успя да запише 4 поредни гейма на своята сметка, за да поведе в отделните части. Вторият сет се развиваше равностойно до шестия гейм, когато Кьопфер отново значително подобри нивото си на игра и осъществявайки два късни брейка, увеличи преднината си в общия резултат. 

В третата част Кьопфер допусна спад в представянето си, което доведе до инкасирането на три пробива и сет в полза на Фриц. В четвъртата част Доминик отново потегли с брейк, който съумя да опази до финала на мача и така да се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наскоро навлязъл в АТР Тура играч е следващият опонент на Роджър Федерер в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик кьопфер | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook