Обзор на ден шести от ATP Cup 2022: Всички резултати от четвъртък

от в 08:15 на 06.01.2022
Владислав Риждов

През днешния ден станахме свидетели на заключителните срещи от груповата фаза на ATP Cup, както и разбрахме кои са последните два отбора, които ще спорят за място на финала в турнира. Приказката на Русия продължава и те гледат смело напред към защитата на трофея си от изминалата година. Роман Сафиулин отново впечатли с изявите си, но Яник Синер се оказа по-солиден в решаващите моменти и даде преднина на Италия. Даниил Медведев и Матео Беретини изиграха качествен двубой впоследствие, в който световният номер 2 демонстрира класата си и надделя над първата ракета на италианците след трисетова битка. Не по-малко интересна беше и решаващият сблъсък на двойки. Беретини и Синер предвкусваха победата, след като излязоха напред в резултата срещу Медведев и Сафиулин, но руснаците отново показаха, че не трябва да бъдат отписвани, и реализираха пълен обрат, за да гарантират мястото на "Сборная" сред последните четири.

В другата среща от същата група домакините от Австралия имаха поводи за радост, след като се справиха със съпротивата на Франция и по този начин записаха първи успех в надпреварата. Артур Риндеркнех донесе първата точка в актива на французите с чиста победа срещу Джеймс Дъкуърт. В мача между първите ракети Алекс Де Минор постигна зрелищен обрат срещу Уго Юмбер и изравни общия резултат. Крайната победа бе оформена от дуото Джон Пиърс и Люк Савил, които нанесоха трето поредно поражение на Фабрис Мартен и Едуар Роже-Васлен.

В група С пък интригата остана жива до последния възможен момент. Преди изиграването на последните си срещи, и четирите отбора имаха в актива си по една победа и една загуба. Първи на корта излязоха съставите на САЩ и Великобритания. Даниел Еванс още веднъж затвърди добрата форма, в която се намира напоследък, за да изведе островитяните напред след успех над гиганта Джон Иснър. Тейлър Фриц върна "янките" обратно в битката, нанасяйки трета поредна загуба на Камерън Нори в тазгодишното издание на състезанието. Джейми Мъри и Даниел Еванс впоследствие спряха серията на Тейлър Фриц и Джон Иснър от последователни успехи и подпечатаха триумфа за Великобритания.

В безспорно най-любопитният сблъсък от деня Канада се нуждаеше от задължителна победа над Германия, за да заеме първото място в групата. Денис Шаповалов се завърна на корта с първия си успех за сезона, преодолявайки съпротивата на Ян-Ленард Щруф в мач, в който и двамата играха на високо ниво. Феликс Оже-Алиасим смълча германските привърженици по трибуните в следващата среща. Алиасим надигра неубедителен Александър Зверев и изпрати родината си към топ 4. Вижте как точно приключиха всички мачове от програмата:

Група В

Русия - Италия 2:1

Роман Сафиулин - Яник Синер (6)6:7 3:6

Даниил Медведев - Матео Беретини 6:2 (5)6:7 6:4

Роман Сафиулин/Даниил Медведев - Матео Беретини/Яник Синер 5:7 6:4 10:5

Австралия - Франция 2:1

Джеймс Дъкуърт - Артур Риндеркнех 4:6 (6)6:7

Алекс Де Минор - Уго Юмбер 3:6 7:6(2) 6:1

Джон Пиърс/Люк Савил - Фабрис Мартен/Едуар Роже-Васлен 6:2 5:7 11:9

Група С

Великобритания - САЩ 2:1

Даниел Еванс - Джон Иснър 6:4 7:6(3)

Камерън Нори - Тейлър Фриц (4)6:7 6:3 1:6

Даниел Еванс/Джейми Мъри - Тейлър Фриц/Джон Иснър (3)6:7 7:5 10:8

Канада - Германия 2:1

Денис Шаповалов - Ян-Ленард Щруф 7:6(5) 4:6 6:3

Феликс Оже-Алиасим - Александър Зверев 6:4 4:6 6:3

Брейдън Шнур/Стивън Диес - Кевин Кравиц/Тим Пюц 6:3 6:4


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на ден шести от ATP Cup 2022: Всички резултати от четвъртък Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | атп къп | атп къп 2022 | даниил медведев | денис шаповалов | матео беретини | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook