Потвърдено: Надал е аут от турнира в Барселона; ясно е кога ще се завърне на корта

от в 16:18 на 11.04.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал записа най-добрия си старт на сезон до момента в своята кариера, спечелвайки 21 последователни мача, а в допълнение на това добави три титли към витрината си, една от които беше рекордния трофей от Шлема, който Матадора завоюва в Мелбърн по време на Откритото първенство на Австралия. Испанецът беше непобеден само допреди няколко дни, когато неочаквано допусна загуба на финала в Индиън Уелс от Тейлър Фриц, а поражението доведе след себе си още негативни новини за Рафа.

Оказа се, че по време на финала той е изпитвал силни болки в областта на гърдите, които са му пречели да диша. Впоследствие обаче е установено, че травмата на бившия номер едно е далеч по-сериозна, като след преглед при Анхел Луис Которо става ясно, че манакорецът е получил фрактура на реброто и ще му се наложи да бъде извън игра между 4 и 6 седмици.

Наскоро Матадора официално се оттегли от Мастърса в Монте Карло, а днес стана ясно, че със сигурност няма да може да се включи и на турнира в Барселона, където е 12-кратен шампион и централния корт носи неговото име. Все пак добрите новини за испанеца съществуват, защото стана ясно, че почти сигурно ще видим неговото завръщане на надпреварата в Мадрид, където ще изиграе откриващия си двубой на 4-ти май.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потвърдено: Надал е аут от турнира в Барселона; ясно е кога ще се завърне на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | завръщане | контузия | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook