Програмата за Ден 13 на АО: Мегасблъсъците Джокович-Синер и Медведев-Зверев определят финалистите

от в 18:18 на 25.01.2024
Елеонора Александрова

След като днес разбрахме кои две тенисистки ще се борят за титлата в Мелбърн, утре ще получим отговор на същия въпрос и при мъжете, като ни предстоят епични сблъсъци!

В дневната сесия 10-кратният шампион на Аустрелиън Оупън, Новак Джокович, ще срещне, намиращия се в страхотна форма, Яник Синер. Макар и италианецът да е с много по-скромен опит на полуфинали на турнири от Големия шлем (това му е второ класиране в такъв етап на "мейджър" турнир, докато за сърбина е 47-мо), и двамата имат аргументите да излязат, като победители. Те са се срещали общо 6 пъти, като световният номер 1 е спечелил 4 от тях, но двете победи на южнотиролеца са от последните им три срещи.

Не по-малко интересен ще е двубоят между Даниил Медведев и Александър Зверев. Представители на едно поколение, двамата са се срещали безброй пъти, като това ще е 19-та среща помежду им, като руснакът води с 11 победи. И за двамата това е трето класиране във финалните четири в Аустрелиън Оупън, като германецът никога не се е класирал за финал на Зеления континент, докато Медведев е печелил всички полуфинални сблъсъци в Мелбърн. Въпреки че Медведев има леко предимство, световният номер 6 се намира в чудесна форма и не бива да бъде подценен в нито един момент.

Програмата за Ден 14 на Аустрелиън Оупън:

Rod Laver Arena (не преди 05:30)

1. Новак Джокович - Яник Синер 

2. Даниил Медведев - Александър

Зверев 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Ден 13 на АО: Мегасблъсъците Джокович-Синер и Медведев-Зверев определят финалистите Елеонора Александрова
Теми:  
Аустрелиън Оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook