Програмата за Ден 7 на АО: Медведев и Оже-Алиасим определят потенциалния съперник на Григор

от в 16:18 на 19.01.2024
Кристиян Клепалски

Програмата за третия кръг от Откритото първенство на Австралия продължава в пълна сила и в седмия ден, като ни предлага още по-вълнуващи мачове. Участие в него ще видим и на най-добрия ни български тенисист - Григор Димитров, който ще се изправи срещу добре играещия португалец Нуно Боржеш. На кортответе в Мелбърн ще видим в игра играчи като Карлос Алкарас, Ига Швьонтек, Данийл Медведев и Александър Зверев. 

На централния корт Rod Laver Arena, световният номер 2 Карлос Алкарас ще излезе, за да се изправи срещу квалификанта от Китай Жуншенг Шанг, който за първи път се класира в трети кръг в турнир от Големия шлем. На същия корт предстои да изиграе своя мач една от фаворитките за спечелването тази година в Австралия - полякинята Ига Швьонтек, която има за съперничка 50-та в световната ранглиста при дамите чешка тенисистка Линда Носкова. Първата ракета на Германия - Александър Зверев, пък има за съперник американеца Алекс Микелсен, който в своето първо участие в надпреварата достига до тази фаза. 

Двубоят, от който се очаква най-голям интерес, е между вторият в света Данийл Медведев, победил след пълен обрат Емил Русовори във втори кръг, и канадският талант Феликс Оже-Алиасим. През 2022 година двамата се срещнаха на четвъртфиналите в АО, като тогава руснака направи обрат от 0:2 до 3:2 сета. 23-годишният тенисист няма нито една победа все още над световният номер 3, като има цели 6 загуби в това съперничество. Победителят от тази среща ще срещне потенциално на осминафиналите Григор Димитров или Нуно Боржеш.

 

Програмата за Ден 7 на Аустрелиан Оупън: 

 

Rod Laver Arena (начало 03:00) 

1. Циншен Женг - Яфан Уанг 

2. Жуншенг Шанг - Карлос Алкарас 

3. Ига Швьонтек - Линда Носкова 

4. Александър Зверев - Алекс Микелсен 

 

Margaret Court Arena (начало 3:00) 

1. Томи Пол - Миомир Кецманович 

2. Йелена Остапенко - Виктория Азаренка 

3. Феликс Оже-Алиасим - Данийл Медведев 

4. Елина Свитолина - Виктория Голубич 

 

John Cain Arena (начало 2:00) 

1. Ема Наваро - Даяна Ястремска 

2. Юго Умбер - Хуберт Хуркач 

3. Камерън Нори - Каспер Рууд  

 

Kia Arena (начало 2:00) 

1. Анна Калинская - Слоун Стивънс 

2. Анна Блинкова - Жасмине Паолини 

3. Григор Димитров - Нуно Боржеш


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Ден 7 на АО: Медведев и Оже-Алиасим определят потенциалния съперник на Григор Кристиян Клепалски
Теми:  
александър зверев | Аустрелиън Оупън | григор димитров | данийл медведев | ига швьонтек | карлос алкарас | нуно боржеш | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook