Просто непобедима: Остапенко разгроми Мугуруса и удължи победната си серия!

от в 19:38 на 24.02.2022
Мирела Николова

Йелена Остапенко играе най-добрия си тенис в момента и вече има на сметката си цели девет поредни успеха. Победната серия на латвийката стартира през миналата седмица, когато триумфира на силната надпревара в Дубай, а днес тя си осигури и участие на полуфиналите в Доха, след като не остави никакви шансове на Гарбине Мугуруса - 6:2 6:2. В спор за място във финалния сблъсък тя ще се изправи срещу четвъртата поставена Анет Контавейт. 

Още от началните минути на срещата Остапенко налагаше изключително високо ниво на игра, което бе недостижимо за съперничката ѝ. Шампионката от Ролан Гарос 2017 диктуваше изцяло разиграванията с мощните си и пласирани в близост до линиите удари, за които испанката така и не успяваше да намери продължение. Така латвийката реализира три пробива, единият от които впоследствие бе върнат, но това по никакъв начин не ѝ попречи да запише дебютната част на своята сметка.

Вторият сет не предложи нищо по-различно, тъй като световната №13 продължи да бъде безупречна в изявите си от основната линия и уинърите от ракетата ѝ валяха един след друг, което ѝ помогна да осъществи три брейка, извели я до крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Просто непобедима: Остапенко разгроми Мугуруса и удължи победната си серия! Мирела Николова
Теми:  
wta | гарбине мугуруса | доха | йелена остапенко | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook