Ще имаме нов номер едно! Весели показа невероятна игра и отново повали Джокович!

от в 19:04 на 24.02.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да се изправи срещу опонент, когато не беше побеждавал досега през кариерата си, а именно Иржи Весели. Световният номер 123 отново демонстрира, че отлично познава играта на балканеца и го победи сензационно за втори пореден път, след като вече беше постигал същото на Мастърса в Монте Карло през 2016-а година. По този начин Весели собственоръчно отне лидерската позиция в ранглистата на Джокера и Даниил Медведев ще е новата първа ракета на света от понеделник. 28-годишният състезател изнесе най-силния мач в живота си и не трепна в нито един момент, за да се наложи с крайното 6:4 7:6(4) и му предстои двубой за място във финала с един измежду Денис Шаповалов и Ричардас Беранис.

Срещата стартира по възможно най-неочаквания начин, след като квалификантът демонстрира нагледно, че първата му победа не е била плод на случайност и реализира ранен пробив. Преднината на Весели не се задържа особено дълго, защото Джокович вече си беше дал сметка как изобщо не го очаква лесен двубой и веднага съумя да реализира рибрейк. Това по никакъв начин не обезкуражи чеха, който действаше с ясен тактически план, докато световният номер едно беше далеч от най-добрия си ритъм, което го караше да допуска необичайни грешки от дъното на корта. Тези обстоятелства позволиха на аутсайдера да отмъкне отново началния удар на топ поставения, само че този път не пропиля аванса си и изненадващо се оказа със сет напред в резултата.

Втората част започна по-съвсем различен начин, тъй като водачът в световната ранглиста изостри значително ударите си и често вкарваше марковия си бекхенд по правата в употреба. Наглед Ноле диктуваше събитията на корта и имаше игрово предимство, но неговият съперник сервираше на много високо ниво и намираше сили да поддържа паритета в резултата. Никой от двамата играчи не се справяше със задачата да се откъсне решително в геймовете до 3:3, когато сърбинът допусна двойна грешка, която беше гарнирана с решителна намеса на мрежата в полза на Весели, чието постоянство го изведе до две поредни точки за пробив. Последва отлично изпълнение на прийома сервис-воле от страна на Джокович, ала впоследствие квалификантът пласира неспасяем обратен удар и вече докосваше победата.

За пореден път обаче 20-кратният шампион от Шлема извади наяве невероятните си морално-волеви качества и върна брейка в последния възможен момент, изравнявайки за 5:5. Последваха трудни мигове от сервис линията за балканеца, но той не допусна изненади и пое водачеството за пръв път от началото на сета. Накрая дойде ред на тайбрек, в който неочаквано по-голяма стабилнст показа непоставеният играч и сензацията беше реалност само няколко минути след това! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нов номер едно! Весели показа невероятна игра и отново повали Джокович! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | дубай | иржи весели | новак джокович | номер едно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook