Статистика: Какво сочат числата преди финала Джокович - Медведев?

от в 21:16 на 12.09.2021
Мирела Николова

По-малко от два часа ни делят от началото на финалната среща на тазгодишното Открито първенство на САЩ и несъмнено всеки почитател на тениса по света тръпне в очакване да разбере изхода на историческия финал. Предстои ни сблъсък с огромен залог за Новак Джокович, който при победа ще спечели своята рекордна 21-ва "мейджър" титла и ще оформи "Календарен Голям шлем", изстрелвайки се еднолично на трона на най-великия тенисист за всички времена. Единственото препятствие, което дели сърбина от историята, се казва Даниил Медведев. Именно той ще опита да спре невероятната серия от 27 поредни победи на световния №1 в надпревари от Шлема, а триумф за него би означавал първи "мейджър" трофей в кариерата му.

По пътя към мача за титлата руснакът имаше далеч по-лесен, тъй като най-високоранкираният състезател, който срещна, бе световният №15 Феликс Оже-Алиасим. От своя страна, сръбският представител бе принуден да се справя с много по-опасни съперници като Матео Беретини и Александър Зверев. Респективно, не е изненада, че световният №1 е прекарал повече време на корта спрямо днешния си опонент (17 часа и 26 минути за Джокович, 11 часа и 51 минути за Медведев).

В подобни мачове числата не могат да бъдат сигурна причина за успех на единия или другия играч, но въпреки това нека разгледаме какви са показателите на двамата на начален удар и ретур в хода на турнира:

Новак Джокович: 

Асове - 78

Успеваемост на точките за пробив - 50%

Успеваемост на първи сервис - 77,5%

Успеваемост на втори сервис - 58,16%

Спечелени точки на първи ретур - 160

Спечелени точки на втори ретур - 136

Реализирани точки за пробив - 38

Даниил Медведев:

Асове - 70

Успеваемост на точките за пробив - 52,23%

Успеваемост на първи сервис - 82,5%

Успеваемост на втори сервис - 63,16%

Спечелени точки на първи ретур - 135

Спечелени точки на втори ретур - 135

Реализирани точки за пробив - 36

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Статистика: Какво сочат числата преди финала Джокович - Медведев? Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | любопитно | новак джокович | статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook