Той го направи отново: Бляскав Алкарас надви Циципас и е във финалната осмица в Маями!

от в 05:38 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас може да е само на 18 години, но вече безспорно е един от най-добрите играчи в света. Младокът наскоро спечели дебютната си титла на ниво ATP 500, триумфирайки в Рио де Жанейро, а впоследствие достигна да полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Там тийнейджърът отстъпи на Рафаел Надал в над тричасова епична битка, но ясно показа как вече е готов да спечели турнир от тази категория. Алкарас пък няма намерение да губи никакво време до постигането на тази цел и вече е на четвъртфиналите в Маями, след като за втори пореден път надигра Стефанос Циципас.

Голямата популярност на ибериеца тръгна точно от успеха му над гърка в миналогодишното издание на US Open, което тогава беше счетено за голяма изненада, докато сега е по-скоро закономерност. Световният номер 16 изоставаше с пробив до самия край на първия сет, само че осъществи серия от седем поредни спечелени гейма, за да се наложи с крайното 7:5 6:3 и по този начин си осигури сблъсък срещу Миомир Кецманович във финалната осмица на турнира.

Срещата предложи спиращ дъха тенис от самото начало и се насладихме на редица високотемпови разигравания. Циципас показваше най-добрата си игра от дълго време насам, като диктуваше хода на размените от дъното на корта и използваше всеки един изгоден момент да се измести на форхенд и да нанесе завършващ удар. Алкарас пък имаше сериозни проблеми на собствен сервис, а в крайна сметка световният номер пет се възползва от тях и заслужено си осигури преднина от 5:2 гейма.

Тогава 14-ит поставен показа равнище достойно за шампион от Големия Шлем и постепенно започна да обръща нещата в своя полза, макар че балканецът далеч не допусна някакъв сериозен спад и всъщност продължаваше да стои много солидно на корта. Тийнейджърът все по-често натискаше бекхенда на опонента си, влизайки в размени по диагонала и изчакваше удобен момент да обърне топката по правата. В крайна сметка този прийом се оказа изключително успешен и по-високоранкираният тенисист не спечели нито гейм повече в откриващия сет.

Испанецът продължи да доминира във втория сет, където веднага реализира пробив на сметката си и същевременно отрази възможностите пред Циципас за направата на рибрейк. 18-годишният състезател действаше с огромна доза агресия в този отрязък от двубоя и с лекота трупаше уинъри в актива си. Същевременно гъркът ставаше все по-нервен и вече не беше останало нищо от първоначалната му инерция, а съвсем скоро Алкарас можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Той го направи отново: Бляскав Алкарас надви Циципас и е във финалната осмица в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | маями | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook