Циципас към Федерер: Благодаря ти, че беше причината да заиграя тенис и да мечтая

от в 02:29 на 16.09.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден определено остави сериозна празнина в света на тениса, след като легендарният Роджър Федерер обяви своето оттегляне от професионалния спорт. Швейцарецът страдаше от сериозни проблеми в областта на коляното през последните близо три години и премина през серия от операции, но тялото му така и не се възстанови напълно, което е накарало Федерер да осъзнае физическите си лимити.

Маестрото обяви, че предстоящият Laver Cup (23-25 септември) ще бъде последната му официална надпревара в кариерата, а новината предизвика сериозна реакция сред останалите елитни състезатели, които веднага започнаха да качват публикации, с които да почетат един от най-великите тенисисти за всички времена. Безспорно обаче най-личното и трогателно послание дойде от Стефанос Циципас, който не скри как именно 20-кратният шампион от Шлема го е вдъхновил да хване за пръв път ракета:

"Той дойде. Ние наблюдавахме. Той завладя. Ние се възхищавахме. Благодаря ти затова, че изведе нашия спорт до невероятни висини. Затова, че направи тениса да изглежда толкова дяволски лесен, но същевременно труден за подражание. Твоят стил, личност, талант, финес и страст ще бъдат запомнени завинаги. Не мога да ти благодаря достатъчно затова, че беше причината да започна да се занимавам с тенис. Затова, че беше причината да заиграя бекхенд с една ръка. Затова, че ме накара да мечтая за първи път, след като видях как вдигаш титлата на Уимбълдън през 2004-та година.

За да "федеризираш" някого, то ти трябва не само да доминираш над него, а също така да го правиш с класа и стил. И този израз може да бъде намерен в речника благодарение на теб, Роджър Федерер. За мен ще бъде чест да бъда до теб по време на "последния ти танц" - завърши емоционалното си послание Циципас, който ще бъде част от отбора на Европа за Laver Cup.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас към Федерер: Благодаря ти, че беше причината да заиграя тенис и да мечтая Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | отказване | роджър федерер | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook