Уилямс: Наслаждавам се на последните си мигове в тениса; отказването ще е свобода

от в 13:03 на 09.08.2022
Калоян Соколов

Серина Уилямс върна лентата назад и показа, че все още е способна да играе първокласен тенис, отстранявайки в два сета испанката Нурия-Парисас Диас на старта в Торонто. Така бившата шампионка записа първата си победа от 15 месеца насам и по този начин наглед постави основите на едно обещаващо завръщане в спорта, само че самата Серина изглежда няма намерение да прекарва още дълги години на корта, съдейки по изказаното от нея в последната ѝ пресконференция:

"Чувствам се отлично. Мисля, че днес се състезавах много добре. Усещам как психически се приближавам до обичайното си ниво на увереност, макар че все още не е каквото беше преди. Всеки следващ мач обаче ми помага да прогресирам в това отношение, а подобна победа е особено ценна. Постоянно подобрявам физическата си форма, като покривам в пъти по-бързо корта, ако направим сравнение с Уимбълдън. Аз съм спортист, който много бързо набира инерция, когато нещата започнат да работят в негова полза и усещам как парчетата от пъзела са почти наредени.

Същевременно съм наясно как вече съм в края на тунела и виждам светлината. Честно казано нямам търпение да я достигна, защото тя ще означава моята свобода. Обожавам да играя тенис, само че не мога да го правя вечно. Опитам да се насладя на последните си мигове в Тура и да давам най-доброто от себе си. Тази вечер е изключително специална, защото моята дъщеря за пръв път гледа мач на майка си от трибуните и успях да спечеля. Това значи много за мен" - призна 23-кратната носителка на трофеи от Шлема.

Източник: Tennis 365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс: Наслаждавам се на последните си мигове в тениса; отказването ще е свобода Калоян Соколов
Теми:  
wta | интервюта | любопитно | серина уилямс | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook