Успешен старт на годината за Монфис и Хачанов след победи в Аделаида

от в 12:59 на 06.01.2022
Мартин Петков

По време на днешния ден на турнира в Аделаида, първи мачове за новия сезон записаха двамата най-високо поставени в схемата, Гаел Монфис и Карен Хачанов.

Първи на корта се появи руснакът за двубоя си срещу американеца Стив Джонсън. Още от самото начало на срещата сребърният медалист от Олимпийските игри в Токио пое инициативата в търсене на брейк, който постигна без да изразходва много усилия, благодарение на грешките на опонента му. В следващите минути до края на частта сервиращите поеха контрол над случващото се и някак неусетно стигнахме до момента, в който Хачанов се поздрави с успеха в първия сет.

Втората част започна с размяна на пробиви, но ясно личеше, че световният номер 29 загуби ритъма в играта си, допускайки множество непредизвикани грешки. Това даде своето отражение в десетия гейм, когато Хачанов сервираше за оставане в сета, след като грешките му в този случай предоставиха сетболи на Джонсън, а той от своя страна запази хладнокръвие и изравни в общия резултат.

Решителната част започна силно за руснака, който реализира пробив в откриващия гейм, затвърди го след отразяване на шансове за рибрейк и вече диктуваше събитията на корта. Скоро след това нов пробив го постави в позиция да сервира за спечелването на срещата и няколко мощни начални удара по-късно, той се поздрави с крайния успех след 6:4 4:6 6:2.

Гаел Монфис излезе за първи път на корта след контузията, която получи в участието си на домашния ,,Мастърс" турнир в Париж през ноември. В днешния двубой негов съперник беше младата надежда на Аржентина - Хуан Мануел Серундоло, който се появи на голямата тенис сцена през изминалата година.

Французинът пое лидерската позиция на корта още в първите минути и не я изпусна в продължение на целия мач. Бързи пробиви донесоха възможност на световния номер 21 да сервира за частта след едва двадесет минути от началото на двубоя. Той допусна спад, с което аржентинецът намали пасива си, но нова порция грешки на младока при собствен сервис записаха първия сет срещу името на Монфис. Втората част не бе по-различна от първата. Доминацията на французина се виждаше във всяко разиграване, а слабата игра на начален удар от Серундоло означаваше само едно, край на срещата в последователни части за едва 55 минути след 6:2 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешен старт на годината за Монфис и Хачанов след победи в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | гаел монфис | карен хачанов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook