ВИДЕО: Федерер се разплака заради починал бивш треньор

от в 15:54 на 07.01.2019
Георги Христов

Роджър Федерер даде специално интервю пред CNN в навечерието на Откритото първенство на Австралия. 37-годишният швейцарец продължава да бъде сред фаворитите в надпреварата, която започва на 14 януари в Мелбърн.

Пред CNN той бе попитан за неговия бивш наставник Питър Картър, който през 2002 година почина по време на сафари или иначе казано - година преди първия триумф на Маестрото в турнирите от Големия шлем.

"Питър беше много важен човек в моя живот. Много благодарен съм, защото дължа на него моята техника," сподели Федерер, който не крие че тази загуба го е мотивирала да играе още по-добре.

"Извинявайте, той много ми липсва," каза развълнуваният до сълзи Федерер, но впоследствие продължи разказа си - "Надявам се той да бъде изключително горд с мен. Предполагам той не би искал да се превърна в поредния провален талант. Ето защо, когато той почина, започнах да тренирам дори по-здраво.

"Имах невероятната чест да бъда с точните хора в подходящото време. Правилните треньори в правилните моменти. Вероятно може да оспорите тези мои решения, но имах и късмет в тези моменти," заяви Федерер.

От своя страна родителите на Картър продължават често да стоят в ложата на Федерер по време на Australian Open. "Той идваше да играе в нашия тенис клуб в Базел докато аз бях съвсем малък. Успяхме да проведем някои уроци.," каза още Федерер, който си спомня, че Картър е бил близък с треньора на Лейтън Хюит - Дарън Кейхил.

"Кой би предположил, че и двамата щяхме да станем №1. С Лейтън играхме един срещу друг на 14, 16, 18 и 20 години и през цялата ни кариера. Ето защо Питър беше толкова важна личност в моя живот. Трябва да му благодаря за техниката си."

Федерер говори и за предстоящия турнир. "Дали съм уверен? Не знам. Чувствам се добре. Тренирам наистина на ниво. Имах поредния страхотен сезон. Продължавам да се наслаждавам на играта. Ще отида с увереност в Австралия. Обичам да играя в Мелбърн," каза действащият шампион на Зеления континент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Федерер се разплака заради починал бивш треньор Георги Христов
Теми:  
питър картър | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook