Вторият шанс не беше сграбчен: Томова бе спряна от друга "щастлива губеща" на старта в Мадрид

от в 19:47 на 26.04.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова получи възможност да попадне като "щастлива губеща" в основната схема на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, а днес съдбата ѝ направи още един подарък, след като Ема Радукану се отказа от участие в турнира и така българката избегна среща с бившата шампионка от US Open.

Мястото на британката пък беше заета от друга "щастлива губеща", а именно австрийката Юлия Грабхер, която Вики беше побеждавала в двете им досегашни срещи, но този път световната номер 92 взе реванш от шампионката в Ойераш и се наложи с крайното 6:1 7:6(5), за да оформи сблъсък с водачката в ранглистата при дамите - Ига Швьонтек.

Грабхер се справяше отлично от линията за начален удар, печелейки с лекота откриващия си сервис гейм в мача, докато Томова не получаваше никакво предимство от сервиса си и закономерно веднага инкасира пробив. Австрийката усещаше колебанията от другата страна на мрежата и се възползва от моментната ситуация, за да увеличи преднината си до 5:0, а първата ни ракета единствено съумя да завоюва един почетен гейм до края на първата част.

Доминацията на австрийката продължи с пълна сила във втория сет, където тя действаше с огромна доза самочувствие и не се колебаеше да повиши темпото, когато получи подобна възможност. Родната ни представителка пък допускаше необичайно висок брой непредизвикани грешки и губеше сериозна част от дългите разигравания, което доведе до аванс от 4:1 в полза на по-нискоранкираната тенисистка.

Все пак нашата сънародничка не се предаде и разби ритъма на своята съперничка, изпълнявайки редица отлични къси топки, с чиято помощ изравни силите на корта и дори обърна резултата до 5:4 в своя полза, но Грабхер спря пропадането си навреме и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там австрийката първа се откъсна напред с мини брейк, ала Томова отново отговори на предизвикателството и имахме пълен паритет при 5:5. За съжаление, то следващите две разигравания отидоха в полза на Грабхер и така тя елиминира единствената ни представителка в състезанието.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вторият шанс не беше сграбчен: Томова бе спряна от друга "щастлива губеща" на старта в Мадрид Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook