Зверев: Искам да съм на върха - новото поколение навлиза (видео)

от в 01:45 на 19.11.2018
Георги Христов

Александър Зверев стана най-младият шампион на заключителния турнир на АТР в Лондон от Новак Джокович през 2008 година. На финала в британската столица той победи именно сърбина с 6:4, 6:3. Зверев стана и третият германец с трофея след Борис Бекер, който има три купи и Михаел Щих.

С този успех Зверев ще завърши годината под №4 на само 35 точки от третия.

"Това е най-голямата ми титла до момента. Този успех значи много за мен. Не се откриват много възможности да спечелиш този турнир, в който играеш само с най-добрите. Изумително е как играх и спечелих днес. Да победя Федерер и Джокович е умопомрачително," заяви 21-годишният състезател.

Той се пошегува и с присъствието в неговия щаб на бившия №1 Иван Лендъл. "Нищо не свърши. Само ми говори за голф преди мача.. бъзикам се."

В хода на състезанието Зверев надигра и рекордьора по титли в надпреварата Роджър Федерер. За последно Андре Агаси бе побеждавал двамата топ поставени един след друг през 1990 година.

"Стремях се да не се затормозявам излишно, а да се насладя максимално на атмосферата и мача. На цялостния момент. Това и сторих. Сервисът ми работеше добре през цялата седмица. Бях много уверен. Всичко ми се получаваше.

"Искам да поздравя Новак за отличната седмица и втора половина от сезона. Много съм благодарен, че загуби от мен днес, оценявам че ми позволи да спечеля," коментира Зверев, който спечели 2,5 милиона долара и още 1300 точки за ранглистата, които ще го изкачат до №4.

"Искам да благодаря на баща ми, който през целия ми живот ме е наставлявал. Той ме изгради като играч и като личност. Вероятно няма да спре да плаче до края на годината. Благодаря и на Иван Лендъл, че се присъедини," коментира Зверев.

Интересното е, че Зверев завърши годината с най-много победи от всички негови колеги на ниво АТР - 55.

"Ноле е казал, че мога да печеля титли от Големия шлем? О, Боже! Нека малко се поуспокоим. Новак загуби от Хачанов в Париж, от Циципас в Торонто. Доволен съм, че новата генерация навлиза.

"Ще направя всичко възможно да бъда на върха. Но и останалите играчи играят много силно," каза още шампионът.

Оттук нататък Зверев планира да си почива до началото на новия сезон на Малдивите и в Дубай.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Искам да съм на върха - новото поколение навлиза (видео) Георги Христов
Теми:  
александър зверев | атр финали | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook