Зверев не остави шансове на Рууд и си подпечата сблъсък с Циципас!

от в 08:34 на 21.08.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев редица пъти е доказвал, че е способен да се бори за най-значимите трофеи, но винаги е имал проблеми с постоянството, което го е спирало да осъществи своите цели. Сега обаче Саша сякаш показва най-високото си ниво на тенис от дълго време насам и продължава да се движи на победния път, показвайки как титлата му на Олимпиадата далеч не е била плод на случайност. Германецът записа трета поредна победа на Мастърса в Синсинати, след като разгроми Каспър Рууд с 6:1 6:3 и така намери място на полуфиналите на надпреварата, където го очаква сериозно препятствие в лицето на Стефанос Циципас.

Зверев беше безмилостен още от самото начало, стремейки се да взема топката максимално рано и така да държи скандинавеца постоянно в отбранителна позиция. Световният номер 5 сервираше на много високо ниво и същевременно не изпитваше никакви проблеми да отразява началния удар на съперника си, което го изведе до направата на два пробива и бързо спечелване на откриващия сет.

Втората част започна напълно противоположно, тъй като поставеният под номер осем реализира ранен брейк и поведе с 3:1 гейма, само че германецът бързо се окопити и оттам насетне шансовете за обрат на Рууд се превърнаха в изцяло илюзори, а олимпийският шампион не изпита никакви трудности да прекоси финалната линия в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев не остави шансове на Рууд и си подпечата сблъсък с Циципас! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | каспър рууд | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook