Адриан Андреев с нов триумф на младежкия Мастърс (видео)

от в 14:30 на 25.10.2018
Георги Христов

Адриан Андреев записа нова победа на младежкия "Мастърс" в китайския град Чънду и достигна полуфиналите. На шампионата на най-добрите той надигра участващия със специална покана Му Тао с 6:4, 6:3 за два часа на корта.

"Чувството е страхотно. Първият сет беше много труден и решителен. Направих отлични удари в решителните моменти. Имах малко късмет в първия сет, а след почивката бях много солиден. Цялостно бях много убедителен.

"Ще опитам да се възстановя за утре. Ще се насладя на утрешния мач, каквото се случи. Вече се класирах, така че утре ще играя без напрежение срещу Чун," коментира Андреев.

Андреев започна мача с пробив за 3:2, а след това пропусна три точки за втори пробив и 5:2. Макар да си усложни задачата в края Андреев успя да затвори първата част с 6:4 след точно 60 минути игра.

След почивката българинът проби на два пъти и при 5:2 сервираше за мача. Тогава той допусна за първи път да загуби подаването си. Все пак той завърши битката с крайното 6:3.

Това е втора двусетова победа за българина в надпреварата, след като на старта надигра Николас Мехия от Колумбия.

В третия си мач от група "Shuai" той ще се изправи срещу световния №1 в младежката ранглиста до 18 години - Цен Чун Хсин. Тайванецът също е с две победи дотук и победителят ще заеме първото място. През тази година Цен спечели титлите при юношите на "Ролан Гарос" и Уимбълдън, а освен това игра финал на Australian Open и полуфинал на US open. До момента Адриан и Цeн са играли веднъж и победата е за нашето момче. Това стана миналата година на турнира „Еди Хер" в САЩ.

Първите двама от двете групи ще се класират за полуфиналите, а останалите състезатели ще спорят за местата от пето до осмо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев с нов триумф на младежкия Мастърс (видео) Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | мастърс младежи | тенис | цен чун хсин

Коментари





Следвайте ни в Facebook