Ашли Барти пречупи шампионката от Ролан Гарос и е четвъртфиналистка в Лондон

от в 16:01 на 05.07.2021
Мирела Николова

Ашли Барти продължава да крачи уверено по пътя си към втора титла от Големия шлем, след като записа нов успех в последователни сетове на осминафиналите на Уимбълдън 2021. Представителката на Австралия успя да сломи съпротивата на тазгодишната шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, за да се поздрави с крайния успех - 7:5 6:3. В четвъртфиналната фаза на Шампиона тя ще се изправи срещу някоя измежду Ема Радукану и Айла Томлянович.

Световната №1 се нуждаеше от известно време, за да навлезе в двубоя, което ѝ коства изоставане с ранен пробив и 2:4. Крейчикова дори получи възможност да дублира аванса си от брейк, ала Барти успя да избегне опасността и да се задържи близо до съперничката си в резултата. Тази минипобеда подейства мотивиращо на топ поставената и тя навакса пасива си, като след това дори се сдоби със сетбол, който обаче не бе материализиран - 5:5. Играта на австралийката се намираше в страхотен подем, помогнал ѝ да осъществи пробив в последния възможен момент, благодарение на който Ашли поведе в отделните части.

Интригата в срещата се запази и през втората част, когато сервиращите непрекъснато бяха поставяни под напрежение. Първата, която съумя да материализира възможностите си, бе Барти, ала щастието ѝ не продължи дълго, тъй като още в ответния си сервис гейм тя допусна моментален рибрейк. Серията от пробиви не спря дотук и водачката в световната ранглиста осъществи още един брейк, който този път се оказа достатъчен за нея, за да намери място в четвъртфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ашли Барти пречупи шампионката от Ролан Гарос и е четвъртфиналистка в Лондон Мирела Николова
Теми:  
wta | ашли барти | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook