Кириос за Мъри: Ти ме взе под крилото си, хиляди пъти по-добър си от мен

от в 19:08 на 11.01.2019
Георги Христов

Водещите тенисисти не останаха безразлични към голямата новина на деня, а може би и на сезона - отказването на бившия №1 Анди Мъри по-късно през 2019. Сред най-емоционално реагиралите стана Ник Кириос. Оказа се, че двамата са били в отлични отношения, а австралиецът се оказа, че е получавал огромна подкрепа от Мъри през годините.

"Анди, знам, че ме приемаш като шегобиец през повечето време. Сега обаче искам да ме чуеш като един стар приятел. Ти винаги ще бъде един от тези, които оказаха огромно влияние на нашия спорт по много начини. Знам, че това не е начинът, по който искаше да приключиш. Ти ме взе под крилото си още с първите ми стъпки при професионалистите и до днес си оставаш сред хората, които вземам за пример. Ти си един луд тенисист, хиляди пъти по-добър от мен, но искам да ти кажа, че днес съм тъжен не само заради теб и екипа ти. Това е един тъжен ден за спорта и за всички, на които си оказал положително влияние. На снимките, които качвам сякаш съм като твой по-малък брат. Сигурен съм, че ще продължиш да се бориш и да бъдеш себе си. Успех на Australian Open - винаги ще съм до теб."

В кариерата си британецът спечели три титли от Големия шлем - US Open 2012 и Уимбълдън на два пъти - 2013 и 2016. Освен това е единственият двукратен шампион на Олимпийски игри поединично - 2012 и 2016. Общо спечели 45 АТР турнири.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кириос за Мъри: Ти ме взе под крилото си, хиляди пъти по-добър си от мен Георги Христов
Теми:  
анди мъри | ник кириос | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook