Надал: Как да мисля за тенис, след като в Испания умират стотици души на ден?

от в 06:07 на 09.05.2020
Калоян Пламенов

Рафаел Надал коментира как оцелява по време на карантината и също така даде мнението си за това дали любимият му "Ролан Гарос" ще се проведе през тази календарна година.

Известно е, че тенисът е спрян заради бушуващия по целия свят коронавирус и в крайна сметка се очаква през следващите месеци този спорт да бъде един от най-потърпевшите.

"Не мисля, че тази пауза ще се отрази върху мен повече, отколкото върху други играчи например", каза Матадора пред Lavoz de Galicia.

"Последиците за мен ще бъдат абсолютно същите, както при всеки друг. Прогресът определено ще изисква огромни усилия и желание, както и дисциплина. Сигурен съм, че притежавам всички тези качества, но не съм сигурен, че ще ме видите на "Ролан Гарос" през тази година". 

"Надявам се това да се случи естествено, но просто не виждам как ще има тенис до края на годината". 

"Дали това би довело до края на кариерата ми? Абсолютно не мисля такива неща. В такива моменти в Испания умират по 800-900 човека на ден и в момента въобще не мисля за "Ролан Гарос", Уимбълдън или пък US Open".

"Имам други поводи за притеснение. Когато е възможно да се случи спортът ще се върне. Трябва да имаме и други приоритети в живота все пак. По ме е грижа за здравето на хората не само в моята родина, но и по целия свят". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Как да мисля за тенис, след като в Испания умират стотици души на ден? Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook