Ноле: Горд съм с изявите си и възможността да стана №1 (видео)

от в 02:35 на 29.10.2018
Георги Христов

Новак Джокович се представи забележително във втората половина на 2018 година. С изявите си сърбинът си даде възможност да атакува дори първото място в световната ранглиста на оставащите два топ турнира. Той може да измести Рафаел Надал още на "Мастърс 1000" в Париж, ако се класира по-напред от испанеца в надпреварата.

Освен всичко с титла във френската столица Джокович ще се изравни рекордьора Надал по брой трофеи от "Мастърс 1000" сериите. Рафа води с 33 на 32 до момента.

"Много, много доволни сме от постигнатото в последните четири, пет месеца. Горд съм от изявите си. Заради травмата на Рафа, който не игра в Китай, сега имам възможност да се приближа до него и да се боря за №1 в края на сезона. Ще дам най-доброто от себе си, за да го постигна. Преди пет месеца не изглеждаше възможно - бях около 20-то място и най-важното не демонстрирах нужното ниво," сподели Новак, който е в серия от 18 поредни победи.

"На US Open и в Шанхай демонстрирах най-добрата си игра. Наслаждавам се на тениса и на състезанията. Определено, когато печелиш много мачове, увереността ти се повишава. А щом имаш много увереност, подходът ти към тренировките и мачовете, е напълно различен.

"Не мисля, че в момента играя най-добрия си тенис, има какво да подобря, но смятам, че нивото ми е много високо. Условията тук винаги са ми подхождали," убеден е Джокович.

До момента в кариерата си сърбинът е печелил четири пъти отличието в зала "Берси", но не е триумфирал от 2015. Според него различните шампиони в последните години се дължи на това, че в края на сезона много от състезателите са контузени и уморени.





Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ноле: Горд съм с изявите си и възможността да стана №1 (видео) Георги Христов
Теми:  
зала берси | новак джокович | париж мастърс | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook