Томова се бори до последно, но допусна обрат в първия си мач в Хамбург

от в 16:46 на 07.07.2021
Владислав Риждов

Виктория Томова не успя да преодолее първото си препятствие на надпреварата в Хамбург. Родната ни представителка започна двубоя силно, но след това допусна обрат срещу квалификантката Анна Зая - 6:0 3:6 5:7.

Срещата започна повече от добре за втората ни ракета. Томова доминираше съперничката си още от самото начало и бързо отвори сериозна дистанция в резултата. Световната №104 контролираше всяко едно от разиграванията в откриващата част и допусна незначителен брой непредизвикани грешки. Томова превъзхождаше съперничката си и на сервис, като загуби едва две точки след вкарано първо подаване и така, само след 23 минути на корта, спечели на нула първия сет.

Втората част започна равностойно, като двете взеха откриващите си подавания. Впоследствие обаче Томова загуби обичайния си ритъм, а Зая повиши нивото си на представяне. Квалификантката оползотвори втората точка за брейк, до която достигна и излезе напред в резултата с пробив аванс. До края намиращата се под №372 в ранглистата остана по-стабилната от двете и въпреки че нашето момиче спечели всичките си сервис геймове до края, ранният пробив за Зая се оказа достатъчен и тя изравни общия резултат.

Решителната част стартира кошмарно за българката. Само за броени минути Зая проби на два пъти Томова и поведе с 3:0. Германката дори имаше точки и за 4:0, но родната ни представителка се пребори и върна единия от двата брейка. От този момент Томова получи подем в играта си и след серия от четири поредни гейма, си осигури възможността да сервира за мача при 5:3 в своя полза. Зая обаче не се предаде и изигра добър гейм на ретур, за да се върне обратно в борбата за сета. Ролите на корта отново се размениха и германката бе тази, която пое инициативата. Зая първо възстанови паритета в геймовете, след което открадна за трети път сервиса на Томова, преди да сложи край на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова се бори до последно, но допусна обрат в първия си мач в Хамбург Владислав Риждов
Теми:  
анна зая | бг тенис | виктория томова | тенис турнир в хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook