Нови критики към ATP: Директорите забогатяват, а ние печелим жълти стотинки

от в 14:32 на 02.04.2022
Мирела Николова

Напоследък все повече тенисисти критикуват АТР за липсата им на подкрепа към по-нискоранкираните състезатели и неравномерното разпределение на наградните фондове в професионалния тенис, което бе и причината за основаването на PTPA от Новак Джокович и Вашек Поспишил. Райли Опелка е един от основните поддръжници на новосъздадената организация, като множество пъти се е изказвал против АТР, а днес световният №483 Ноа Рубин също разкритикува сериозно управата на Асоциацията на професионалните тенисисти, обвинявайки я в пълна липса на загриженост и внимание към играчите, които се изявяват на по-ниските нива.

"АТР многократно доказаха, че са необходими огромни усилия, за да се случи някаква промяна. Трябва всички тенисисти да се обединим и да подкрепим Джокович и Поспишил, които защитават нашите интереси. Нищо не може да уплаши АТР, те си живеят спокойно. Изпълнителните директори забогатяват, докато състезателите играем за жълти стотинки", заяви американецът.

Рубин подкрепи твърдението си, давайки за пример Чаланджъра в Оейраш, където участва през настоящата седмица, и Чаланджъра в Марбея, в който своето завръщане на корта направиха Доминик Тийм и Стан Вавринка. 

"Състезанието в Оейраш е наистина тежък турнир, също както надпреварата в Марбея, където се включиха двама бивши представители на топ 10. Ние играем за 100-200 евро и АТР не дава абсолютно никакви индикации, че в бъдеще това ще се промени, че ще привлече повече внимание към турнирите от по-ниска категория и да подпомогне играчите", добави още 483-ият в света.

Източник: Essentially Sports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови критики към ATP: Директорите забогатяват, а ние печелим жълти стотинки Мирела Николова
Теми:  
atp | ptpa | интервю | любопитно | ноа рубин

Коментари





Следвайте ни в Facebook